Головна

На порядку денному були звіт голови НТСА імені Г. Волинки, наукові доповіді студентів та аспірантів університету і нагородження переможців конкурсу «Кращий студент науковець 2023», у якому відзнаки отримали двоє істориків: магістри Софія Іжук (3 місце) та Ігор Цейгер (4 місце).

9 квітня на Історичному факультеті відбулося пленарне засідання, яке розпочалося із привітання декана професора Тетяни Мелещенко.

З побажаннями успішного обговорення приєдналися завідувач кафедри історії та соціально-політичних дисциплін професор Іван Дробот  та заступник декана з навчально-методичної роботи доцент Тамара Бакка.

Модератором була заступник декана з наукової, виховної роботи та міжнародної співпраці Ольга Перепелюк, яка оголосила результати І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з історії та І етапу Всеукраїнської олімпіади з історії України.

Студенти та аспіранти представили свої наукові доповіді:

Попченко Іван Сергійович: «Український Пласт в еміграції: ключові передумови розвитку»,

науковий керівник – доктор історичних наук, професор Потильчак О. В.

Іжук Софія Михайлівна: «Використання компартійним режимом РПЦ для насадження

радянської моделі політичної системи у країнах Центрально-Східної Європи в 1944 – 1949 роках», науковий керівник – доктор історичних наук, професор Доценко В. О.

Порохнава Дарʼя Романівна: «Традиційні дошлюбні розваги української молоді у Великодній тиждень в Україні», науковий керівник – доктор філософії Перепелюк О. М.

Мартинчук Юлія Петрівна: «Українська греко-католицька церква (УГКЦ) в умовах радянського тоталітаризму (1940 – 1960-ті роки)», науковий керівник – доктор історичних наук, професор Дробот І. І.

Лозко Андрій Анатолійович: «Еволюція «особливих відносин» Великої Британії та США», науковий керівник – кандидат політичний наук, доцент Дмитренко С. П.

Юхименко Вікторія Олександрівна: «Художня література як основа тестових технологій»,

науковий керівник – доктор історичних наук, професор Коляда І. А.

10-11 квітня відбулися секційні засідання, відповідно до тематики кожної кафедри, які включали актуальні питання історії та етнології України, всесвітньої історії, спеціальних історичних дисциплін, історіографії, джерелознавства, суспільно-політичних дисциплін, історії міжнародних відносин, методології та методики суспільних дисциплін.

Дякуємо усім доповідачам, науковим керівникам, завідувачам кафедр та НТСА Історичного факультету за ініціативність та спільний внесок в розвиток української історичної науки.

Фотозвіт:


IMG 1653

IMG 1788
IMG 1789

IMG 1790

IMG 1780

IMG 1779 IMG 1642IMG 1645

IMG 1648

IMG 1649

IMG 1650

IMG 1651

IMG 1665

IMG 1666

IMG 1667

IMG 1668

IMG 1670

IMG 1671

IMG 1672