З ініціативи екс-голови студенстької ради гуртожитку Вови Онищука в гуртожитку №4 були запроваджені так звані "Вечори кіно", під час яких у кімнаті самопідготовки на великому екрані студенти Інстиуту історичної освіти могли подивитись шедеври і кращі картини світового кінематографу, розраховані на широке коло гядачів.

     Адже кіно може бути однією з розваг чи способом згаяти час, для когось це марна трата часу, але багатьом буде приємно подивитись гарний фільм на великому екрані у компанії друзів. Бо кіномистецтво одна із тих речей,  що на рівні з театром, музикою й літературою змушує (як казав великий поет) серце битись і оживати, щиро сміятись і перейматись долями героїв. 

    Сигнальним був обраний фільм американського режисера Френка Дарабонта «Втеча із Шоушенка», який на сьогодні займає 1-ше місце в списку 250 кращих фільмів за версією IMDb.  Осипати цю картину компліментами і різними епітетами не бачу сенсу, адже всі хто її бачив, неодмінно погодяться що вона варта перегляду. Ну а хто не мав такої нагоди – рекомендую неодмінно це зробити. Для проведення Вечора завідувачем кафедри історії та археології слов’янських народів був люб’язно наданий мультимедійний проектор, за що йому окрема вдячність усіх глядачів. 

    Тож 4 листопада  о 20.00  в кімнаті самопідготовки гуртожитку № 4 НПУ ім. М.П. Драгоманова розпочався перший «Вечір кіно». В приміщенні «яблуку нікуди було впасти» - так багато виявилось охочих до перегляду. Адже твої друзі, гарне кіно, кола, попкорн – непоганий варіант провести вечір та відпочити після напруженої роботи в бібліотеці. 

    Підводячи підсумки сигнального вечору можу сказати лише одне – сподобалось усім. І усі погодилися, що треба частіше проводити такі вечори. (Не можу не наголосити, що саме український, професійний дубляж покращує сприйняття і підсилює враження). Особисто я дивися цю картину вже не вперше, але кожного перегляду вона справляє неперевершене враження і неодмінно залишиться у списку моїх найулюбленіших фільмів.

Наступний вибір глядацької аудиторії впав на такі стрічки: Машина часу, Відпочинок за обміном, У пошуках щастя, Адмірал, Дванадцять, Американський ганкстер, Пропала грамота та ініші.

P.S. Обговорення даної ініціативи відбувається у відповідній гілці нашого форуму, а також переглянути декілька фото.